Zdravilna aloe vera v vsakem domu

Aloe vera je že od nekdaj zelo cenjena rastlina. Spada med najbolj zdravilne rastline in ni samo lep okras, tudi uporabljate jo lahko. Nekatere so jedilne, druge pa samo za kožo. Katera je katera vam bo povedal dobavitelj. V kombinaciji z bambusom, rastlino sreče, boste imeli popoln par v prostoru. Več o bambusu si preberite na tej povezavi, kjer boste veliko izvedeli tudi o aloe veri. Tudi aloe vera je kaktus, nehavana rastlina za vzgojo, medtem ko bambus rabi dosti vode in svetlobe.

Kakšna aloe vera je za vas primerna? Če želite imeti vse v enem, vzemite svetlejšo mesnato aloe vero, ki skoraj nima bodic, ta je prava za prehranjevanje in je dobra tudi za kožo ter ne vsebuje toksinov, ko tista, ki je temno zelena in bodičasta ter raste na primorskem. Če ne veste, ali je prava za jest, jo raje ne jejte. Drugače pa vsebuje veliko virmanov in mineralov. Iz aloje delajo sok. Na dan jo potrebujete zelo malo, en majhen košček, pa še to samo enkrat tedensko.

Temnejša aloe vera ali siva, tista, ki je zelo bodičasta in velika, pa je super za kožo, kot tudi ta, ki se je. Z njo se samo namažete tam, kjer koža ni v redu, je suha ali hrapava, poškodovana ali celulitična. Dejansko bo aloe vera zelo hitro pomagala. Tako boste imeli doma ali v pisarni pri roki hranilo in zdravilo hkrati pa še zelo lepa je na pogled, res krasen okras vsakega prostora.

Zagotovo ste alojo videli že marsikje in niste vedeli, da je tako zelo zdravilna in uporabna. Zdaj, k oveste, je lahko del vašega okolja za srečo in veselje ter zdravje. Hitro tudi požene mladice, tak oda jo boste imeli v obilju, ki ga tudi simbolizira poleg zdravja. Tako jo boste lahko še marsikomu podarili, pa mi razložiti koristi aloje in bo zelo vesel.