Slovenski domač cvetlični med je zelo zdravilen

Cvetlični med je zelo zdrav med, ki ga čebele naberejo na cvetlicah skozi vse leto. Zdrav domač cvetlični med je temnejši, ker so cvetlice različne in je cvetni prah različno obarvan. Vendar ga pridobijo medarji iz prepolnih panjev, ki jih čebele vse leto pridno polnijo z medom. Izberite pa slovenskega od preverjenega čebelarja, ki ima certifikat, da je med nabran na čistem območju in ni onesnažen ali mu ni dodan sladkor. To je namreč škodljivo, zato ne kupujte vsakršnega medu.

cvetlični med
V Sloveniji je domač cvetlični med dosegljiv in se ga dobi direktno na kmetijah ali na spletnih straneh teh kmetij oziroma v specializiranih trgovinah in na bio oddelkih. Naletite pa lahko na med, ki ni ravno v redu, kar boste čutili po okusu takoj, ker pri nas domač med kar poznamo. V tujini je drugače, saj tam domačega medu ne poznajo in je vse narejeno sintetično, razen če uvozijo naš med. Zato moramo reči, da smo v naši deželi privilegirani, ker je cvetlični med domačih in kvalitetnih proizvajalcev dosegljiv po ugodni ceni.
Med je jed, katerega ne uporabljajte veliko, ker gre za močno zdravilo, vendar je izjemno sladko in kalorično, zato se ga ne je v velikih količinah. Zato bo en kozarec trajal dolgo. Z njim lahko namesto sladkorja sladkate čaje in izdelujete sladice. Če zbolite, ga lahko ližete kot sirup za vneto in boleče grlo. Vanj lahko vložite smrekove vršičke in dobili boste čudovit sirup proti kašlju. Vse to zmore cvetlični med, ki ga lahko nakapljate tudi na svež kruh z maslom, ki je božanska jed.
Vedno glejte, da ima med certifikat in oznako, da je slovenski ter ekološki. To je jasen znak, poleg tipičnega kozarca, da boste dobili pristen med, ki ni umeten z dodanim sladkorjem in ni segrevan. Poskrbite za sebe in svoje zdravje tako, da kupite le najkvalitetnejše.