Kakšne karnise izbrati za vaš prostor

Karnise so lep okras vsakega stanovanja, na katerih so potem obešene okrasne zavese ter zavese za zatemnitev prostora. Nekateri imajo samo okrasne zavese, drugi za zatemnitev in tretjo kombinirano. Odvisno je od potreb in od okusa. Vse vrste modernih in retro zaves dobite na the povezavi https://www.zavese-dasa.si/karnise/. Zavese lahko visijo, so spete, so čopkaste ali se dvigujejo in razmikajo. Lahko os tudi rolo zavese.  Naredijo vam jih po vaših željah in predlagajo dizajn zaves glede na prostor. da bodo čim lepše podarile prostor, da se boste v njem res dobro počutili. To je glavne namen zaves. Karnise za zavese so lahko lesene, aluminijaste, plastične, kovinske ali kombinirane.

karnise

Lesene karnise so še vedno najbolj priljubljene. Zgledajo toplo in naravno. Lahko so v obliki palic, na katere se nataknejo leseni obroči, ki držijo zavese. Ni pa dobro dati na take karnise plastične obroke, ker ne zgleda lepo. Kovinski pa se lepo podajo. Lesene karnise so lahko naravnih barv lesa, zelo svetle in nežne, srednje rjave barve ali temne.

Če izberete kovinske, potem boste verjetno izbrali take, ki imajo več tračnic za zavese tak oda boste imeli lahko hkrati okrasne zavese, ki so dostikrat prosojne, čipkaste ali iz blaga, in pa zavese za zatemnitev. Te pa so dostikrat iz plastna in Menotti zelene, črne, rjave ali modre.

Ko boste izbirali karnise, se najprej ozrite po vašem prostoru, v katerem stilu imate pohištvo in tla. Če gre za bolj sealskin ali retro stil, potem izberite lesene in naravne ter bolj svetle. Če imate moderen stil, izberite kovinske ali lesene bolj temne barve.

Verjetno pa so med vami tudi taki, ki nimajo smisla za estetiko, takim priporočamo, da se obrnejo na prodajalca, da jim svetuje. V tem primeru lahko poslikate prostor in prodajalcu pokažete, kaj imate, tako da se bo lažje orientiral in vam dobro svetoval.