Lesena okna so primerna za vsak dom

Okna so pomemben del vsake hiše, saj so v stiku z zunanjostjo in seveda skozi njih tudi gledamo ven. Tako noter in zunaj veliko pomeni njihov videz, še več pa za nas pomeni njihova toplotna izolacija, ker to vpliva na udobje ter stroške ogrevanja in hlajenja. Dandanes so lesena okna približno enako dobra oziroma raje boljša kot pa PVC. Imajo namreč boljšo toplotno izolacijo in naredijo prostor prijetnejši in lepši tudi za tiste, ki nimajo posebno radi lesa. Še vedno nas bolj privlačijo in pomirjajo naravni materiali. Tako to velja tudi za lesena okna, ki so še bolj varčna in obenem lahko ob pravilnem in rednem vzdrževanju tudi dlje zdržijo, kar pokrije nekoliko višjo začetno naložbo.

lesena okna

Ko smo že pri vzdrževanju, nikar se tega ne ustrašite. Nekateri morda mislite, da je to veliko dela in boste morali tudi zapraviti veliko denarja za razne premaze. Nova lesena okna so premazana s kakovostnimi premazi, ki zdržijo mnogo let in nanje dobite tudi 5-10 let garancije. Vzdrževanje je v veliki meri samo redno čiščenje, kar pa je potrebno pri vseh vrstah oken, že če želite, da je vaš dom čist in urejen, saj nobeden ne mara umazanije. Redno in pravilno čiščenje zelo podaljša življenjsko dobo premaza in seveda tudi vaših lesenih oken. Nikakor ne smete uporabljati kemikalij in pripomočkov, ki bi zribali ali drugače poškodovali lesena okna. Lahko uporabljate samo vodo ali v kombinaciji z nekaterimi blagimi čistili, še najboljše pa je, da pri svojem proizvajalcu lesenih oken kupite negovalno mleko, ki je za to narejeno ter okna še dodatno zaščiti.

Kakovostna lesena okna, narejena po meri, lahko naročite pri podjetju Gašper, ki imajo pri tem že več kot 45 let izkušenj. Njihova okna so izpopolnjena in nudijo največjo možno toplotno in zvočno izolacijo, obenem pa so veliko bolj ekološka kot tista narejena iz plastike.