Vse, kar morate vedeti o stroju za skobljanje lesa

Strokovnjaki za obdelavo lesa s svojimi hlodi pogosto delajo s skupno značilnostjo. Ves les bo neenakomerne debeline ali konsistence. Predstavljajte si izzive pri pretvorbi tako neenakomernih in nenavadno oblikovanih hlodov v ploščo končnega izdelka, ki je enakomerno skladen po debelini.

Ravno to pomaga doseči dober in kvaliteten skobeljni stroj. S tem bo lesar vzel neenakomerne kose lesa in izravnal njegovo debelino. Pri tem bo lahko natančno upošteval vaše želje in potrebe.

Kaj je skobeljni stroj?

To je orodje, ki se lahko uporablja za izdelavo lesenih plošč enakomerne debeline. Običajno se v obdelovalnicah lesa nabirajo neuporabljeni hlodi lesa, ki nikomur ne koristijo. Za njihovo uporabo jih je potrebno primerno obdelati, da pridobijo uporabno obliko dolžino. Ravno zato je skobeljni stroj zelo pomemben del vseh poklicnih lesarjev. Za nadaljnjo uporabo lesa mora biti v ustrezni obliki in na splošno enake debeline, kar je najbolje prepustiti stroju za skobljanje lesa.

Poleg debeline skobeljni stroj poskrbi tudi za to, da je les popolnoma raven. Skobeljni stroj lahko uporabimo za izdelavo lesenih desk z vzporednimi ploskvami. Tako se bodo lesena vrata popolnoma prilegala tečajem brez zatikanja .To je prednost stroja za skobljanje lesa. Proizvajalcu lesenih izdelkov ni potrebno iskati hlodov, ki imajo enako konsistenco ali debelin. Vse kar morajo storiti je, da jim skobeljni stroj doseže debelino, ki je primerna za nadaljnjo uporabo.

Kako uporabimo skobeljni stroj?

Najprej morate kalibrirati rezalno glavo glede na želeno globino oziroma debelino. Stroj je nameščen na vrh plošče, tako da se ostri rezili glave rezalnika lahko poravnajo z neenakomerno površino in tako pokažejo ravno površino.

Ključno je, da je nasprotna stran deske ravna. Tako bo rezalna glava delovala v konstantni globini in pripeljala do resnično ravne površine To ne bo mogoče, če bo zadnja površina neenaka ali če ne bo ravna.

Lesarji morajo biti previdni pri težavah, kot so prekomerno rezanje in struženje lesa. Da bi se izognili prekomernemu rezanju, je dobro, da ustrezno nastavijo omejevalnik globine. To zagotavlja, da naprava ne zareže pregloboko in da tako ne uniči deske.

Več koristnih nasvetov si lahko preberete na https://intercet.si/prodajni-program/skobeljni-stroji .