Zasebne sončne elektrarne imajo lastno elektriko vedno na razpolago

Sončne elektrarne so subvencionirane od države, saj so najbolj ekološki način pridobivanja elektrike iz neobnovljivih virov in se splačajo tudi zaradi ugodne začetne investicije, ki se povrne v nekaj letih, potem pa imate brezplačno elektriko doživljenjsko. Na to povezavo kliknite za več informacij o sončnih elektrarnah in se pogovorite s strokovnjaki, ki vam bodo svetovali glede postavitve elektrarne ter subvencije zanjo.

Pogoj za subvencijo je priklop na sistemsko elektriko. Zasebne sončne elektrarne odvečno elektriko, ki jo proizvedejo v sončnih in poletnih dolgih dneh oddajo v sistem kjer se hrani elektrika in jo potem pridobijo pozimi iz sistema nazaj, če je to potrebno. Zaenkrat še ni takih baterij, ki bi lahko trajno hranile velike količine elektrike za dlje časa.

Kaj pa tisti, ki so oddaljeni pod sistem in nimajo nobene druge možnosti za električno energijo? Zanje so sončne elektrarne prav posebej praktična rešitev, le dovolj velika mora biti, da bo zadovoljila potrebo porabe elektrike za vse električne porabnike. Največji porabniki so hladilnik, pralni stroj, televizor, računalnik, nekateri gospodinjski aparati. Za luči ni take težave in za tiste porabnike, ki ne potrebujejo veliko elektrike kot so mobitel in led luči.

Sončne elektrarne so primerne skoraj za vse kraje in hiše, sončne celice morajo le biti pravilno nagnjene in pravilno usmerjene v pravo smer, ter kakovostne, da proizvedejo dovolj elektrike, saj je največji možen izkoristek 18 %.

Sončne elektrarne so najbolj ekološki način pridobivanja elektrike saj jo pridobivajo in obnovljivega vira, ki so sončni žarki in jih ne morete porabiti ali uničiti, saj vedno sijejo. Namesti vam jo mojster, ki se spozna na sončne elektrarne, spelje enosmerno elektriko v razmejevalnik, ki pretvori elektriko v dvosmerno ter visoko napetost 220. Potem pa še lahko se namesti omrežje po stavbi in priklopi električne naprave. Uporabniki sončnih elektrarn so zelo zadovoljni s svojo elektriko, ki je poceni in ekološka ter vedno dosegljiva.