Varna vožnja je obvezna za mlade voznike

Vsakemu mlademu vozniku je varna vožnja izziv, toda vsekakor je potrebna, da se lahko naučijo voziti tako, kot je potrebno. Varna vožnja mladim voznikom, ki še nimajo potrebnih izkušenj omogoča, da se naučijo oz. da se vsaj na hitro spoznajo z nevarnostmi, ki se jim lahko zgodijo na cesti. Pomembno je, da so mladi seznanjeni s tem, saj lahko te izkušnje pomagajo, da bodo nekoč zelo dobri vozniki in da v prometu ne bodo ogrožali drugih ljudi. Seveda je toliko bolj pomembno, da se naučijo voziti počasi, da ne vozijo, ko so pod vplivom alkohola in podobno, toda prav tako je dobrodošlo, da imajo potrebne izkušnje za to, da se na cesti lahko odzovejo na različne nevarnosti.

varna vožnja

To jim varna vožnja lahko omogoči, zato je prav, da se vsake toliko odpravijo na to vožnjo, kjer lahko pridobijo potrebne izkušnje. Od sedaj naprej je varna vožnja tudi zakonsko določena oz. je zakonsko zahtevana. To pomeni, da se morajo mladi vozniki le te obvezno udeležiti, če želijo, da se jim podaljša vozniško dovoljenje. V kolikor se zgodi, da se ne udeležijo varne vožnje ne bodo morali podaljšati vozniškega dovoljenja in seveda to ne bo nekaj, kar jim bo všeč. Varna vožnja je torej pogoj za podaljšanje vozniškega dovoljenja, tako da vsekakor je prav, da je temu tako, saj bomo tako zelo verjetno lahko dosegli, da bo čedalje manj smrtnih žrtev na naših cestah, da bo čedalje manj voznikov, ki so nespametni in podobno.

Varna vožnja po našem mnenju nikakor ne more biti slaba, tako da le pogumno naj se mladi odpravijo tja in pridobijo vse potrebne izkušnje, ki jim bodo prišle prav, da bodo lahko na koncu postali odlični vozniki. Pomembno je, da so varni vozniki in ne toliko, da so dobri. Morajo biti vozniki, ki spoštujejo druge in so pripravljeni tudi dobro od-reagirati v slabih trenutkih, vse to pa se lahko naučijo na varni vožnji, zato je varna vožnja vsekakor pozitivna stvar.