Bela zalivka zob dodatno utrdi

Potrebujete zalivko oziroma plombo, pa niste čisto prepričani, kakšne vrste plomba bi bila boljša, kako poteka poseg in podobno? Kliknite na https://www.doktor1a.com/bela-zalivka-plomba/, kjer boste našli odgovore na vsa vaša vprašanja, lahko pa se tudi naročite na pregled. Ne pozabite pa, da so redni obiski pri zobozdravniku ključni, če želite imeti zdrave zobe in se posledično izogniti neprijetnim težavam.

Obstajata bela in amalgamska zalivka. Zobozdravniki ponavadi priporočajo izbiro bele zalivke, ki naj bi bila boljša. Razlika med njima je v načinu vezave na sam zob. Ker je bela zalivka podobna pravemu zobu, pri njeni vsaditvi ni potrebno odstraniti toliko zobne sklenine kot pri amalgamski zalivki. Poleg tega se belo zalivko za razliko od amalgamske kemično poveže na zob, s čimer se zob dodatno utrdi. Bela zalivka se običajno priporoča za manjše, srednje ali velike luknje v zobu, za popravo oblike zoba, za nadomestilo amalgamske zalivke, za popravo ali dograditev zoba in za odpravo razmika med sprednjimi zobmi.

bela zalivka

Izdelava bele zalivke poteka brez bolečin.

Sam poseg delanja zalivke ne zahteva nobene posebne predpriprave, niti ne povzroča prevelikih bolečin. Najprej zobozdravnik iz zoba odstrani karies, potem pa na določeno mesto nanese kompozitni material, katerega strdi s posebno lučko, ki daje svetlobo z določeno valovno dolžino. Okoli zoba mora biti prostor povsem suh (izsušiti je treba sluznico), saj se v nasprotnem primeru zalivka ne bo strdila. Zalivko se gradi v plasteh.

Bela zalivka je estetsko lepša, prinaša pa tudi marsikatere druge prednosti. Cene take zalivke se gibljejo med 50 in 100 evri, saj je postopek izdelave bele zalivke zahtevnejši od amalgamske zalivke. Ne glede na to, za katero zalivko se boste odločili, pa je pomembno, da z obiski zobozdravnika ob kakršnih koli težavah ne odlašate, saj boste s tem naredili več škode kot koristi. Konec koncev, izdelava zalivke ne boli, karies pa lahko naredi kar veliko škodo. Kar pogumno!