Cvrtnik na zrak – prednosti, ki jih morate poznati

V zadnjih letih so v kuhinje vkorakali cvrtniki na vroč zrak, ki obljubljajo bolj zdrav način uživanja v hrustljavi in ocvrti hrani ter prihranek časa pri sami pripravi obrokov. Zato vam danes predstavljamo vse prednosti peke na vroči zrak, ki jo lahko spoznate v nadaljevanju. Cvrtnik na vroč zrak s svojo zmožnostjo zmanjšane porabe olja so postali priljubljeni med ljubitelji zdrave hrane in profesionalnimi kuharji. Cvrtnik deluje na način, da po komori kroži vroč zrak, kar je bolj zdrava alternativa tradicionalnemu cvrtju v olju. Sicer pa je sama naprava sestavljena iz grelnega elementa na vrhu in močnega ventilatorja nad njim. Ko je cvrtnik vklopljen, grelec proizvaja močno toploto, ventilator pa začne krožiti vroč zrak po kuhalni komori. V kuhalno komoro, ki je običajno odstranljiva košara ali pladenj z luknjami za enakomerno porazdelitev zraka, postavite hrano, ki jo želite kuhati oz. speči. Vroč zrak v komori hitro kroži okoli hrane, ustvari želeno zapečenost in hrustljavost, kot pri ocvrti hrani v olju. Postopek kuhanja oz. pečenja je hiter in učinkovit, kar bistveno skrajša čas priprave hrane.

cvrtnik na zrak

Cvrtnik na vroč zrak – prednosti njegove uporabe

• Omogoča bolj zdravo kuhanje, saj uporablja kroženje vročega zraku, za samo cvrtje pa je potrebnih le nekaj kapljic olja.
• Vsestransko uporaben – za pečenje, praženje, pečenje na žaru itd.
• Omogoča hitro pripravo hrane, saj hitro kroženje zraka zagotavlja enakomerno porazdelitev toplote, kar pohitri čas kuhanja, vi pa imate več prostega časa za druge dejavnosti.
• Je energetsko učinkovit aparat, saj je manjši od običajne pečice ali cvrtnika in se zato tudi hitreje segreje.
• Enostavno ga lahko uporablja vsak, pa tudi njegovo čiščenje je povsem preprosto in hitro, tako da tudi pri čiščenju privarčujete nekaj časa.
• Brez neprijetnih in dolgotrajnih vonjav, saj cvrtje na zraku povzroča manj vonjav, kot cvrtje v olju.
• Varnejši za uporabo, kot običajni cvrtniki, kjer se hrana potaplja v vroče olje.