David Hriberski: pravi podjetnik

Vsi si želimo, da bi lahko delali to, kar si res želimo, in pri tem bili zelo uspešni. V nekaterih področjih je zelo težko zaslužiti dovolj, tudi za bolj uspešne, vendar vas to ne sme odvrniti. Na srečo pa ima vsak običajno več stvari, ki jih rad dela, in vsi smo tudi zmožni marsičesa. Zato je tudi pomembno, da v življenju poskusimo čim več stvari, sploh če nas vsaj malo zanimajo, ker prej ne morete zares vedeti, ali je to tisto, kar bi radi delali v življenju. Za stvari, ki jih še ne poznamo dobro, niti ne vemo, kaj vse vključujejo, pa tudi če mislimo, da neko delo poznamo, ne vemo, kako točno to poteka, dokler ga ne preizkusimo. Tako lahko tudi v nečem znanem najdemo nekaj, kar nas zelo veseli, in morda pri tem uspemo.

David Hriberski je eden tistih, ki je bil pripravljen poskusiti nove stvari, in uspelo mu je najti nekaj, kar ga zelo veseli, ter pri tem postal zelo uspešen. O njegovi zgodbi si lahko več preberete na njegovi spletni strani http://www.davidhriberski.com, sicer pa je začel kot kuhar, za kar je naredil gostinsko srednjo šolo, in po treh letih dela spoznal, da ga to sploh nikoli ni zares veselilo.

david hriberski

Ker ni še vedel, kaj dejansko je pravo delo zanj, je šel za dve leti v proizvodnjo, dokler se ni pri delu poškodoval, zaradi česar je bil na bolniški kar štiri mesece. V tem času je David Hriberski imel ogromno časa za razmišljanje, vendar še vedno je do takrat vedel samo, da si ne želi več delati istega dela naprej. Ko je nato iskal nekaj novega, je dobil priložnost za prodajo življenjskih zavarovanj, iz prodaje pa je kmalu vstopil v svet podjetništva.

Čeprav je to trajalo leta, je David Hriberski v bistvu kar kmalu našel delo, ki ga zares veseli. Tako lahko tudi vi najdete nekaj, kar vas veseli, in samo če pri tem dovolj vztrajate, boste lahko s časom tudi uspeli. Zapomnite si, da brez dela in truda ne more nobeden uspeti.