Kako uporabljati kontaktne leče?

Prav gotovo so kontaktne leče najpogostejša izbira večine uporabnikov očal in vseh, ki si želijo izboljšati vid. Kontaktne leče so popolne za nadomestitev očal. A vseeno je priporočljivo kontaktne leče nositi v kombinaciji očal. Kontaktne leče se lahko nosi tudi ponoči, pa vendar je priporočljivo vsaj enkrat tedensko nositi le očala. Ko se odločimo za kontaktne leče je prvi korak obisk očesnega specialista, kateri vam določi dioptrijo in priporoči najbolj primerne kontaktne leče.

kontaktne leče

Prav gotovo je pri uporabi kontaktnih leč najpomembnejša higiena. Higiena je ključnega pomena pri uporabi kontaktnih leč, saj je na prvem mestu zdravje naših oči. Pri uporabi kontaktnih leč je bistvenega pomena tudi redna menjava in okulistični pregled pri očesnem specialistu. Poznamo več vrst kontaktnih leč in sicer dnevne, tedenske, mesečne in pa letne kontaktne leče. Ko odstranjujemo kontaktne leče moramo obvezno imeti čiste roke in biti pozorni kam in kako jih shranjujemo. Za kontaktne leče dobimo posebno posodico v katero nalijemo posebno raztopino namenjeno prav shranjevanju kontaktnih leč. Pri vsaki menjavi je potrebno uporabiti svežo tekočino, posodico pa menjavamo na vsake 3 mesece. Pri ženskah, ki redno uporabljajo make up je pomembno, da zjutraj najprej vstavijo leče in nato nanesejo make up. Zvečer pa ravno obratno, najprej odstranijo kontaktne leče in šele potem očistijo obraz.

O uporabi kontaktnih leč se je vedno dobro natančno pozanimati o vseh podrobnostih pri svojem očesnem specialistu in redno upoštevati nasvete, da ne pride do kakšnih komplikacij. Bolj specializirani o uporabi kontaktnih leč so tudi v sprostitvenem centru v Trnovem. Tam se ukvarjajo tudi z okulističnimi pregledi, ter vam z veseljem priskočijo na pomoč in svetujejo. Za dodatne informacije jim lahko pišete na mail ali pa jih pokličete na telefonsko številko, katera se nahaja na njihovi spletni strani. Prav tako pa tam dobite tudi vse dodatne, potrebne informacije o nadalnih postopkih.