Katero čistilno napravo izbrati za vaše potrebe

Katero čistilno napravo izbrati je stvar določitve in tudi terena, na katerem bo ta naprava stala. Tukaj lahko ugotovite, katero čistilno napravo kupiti, da bo za vas najbolj ustrezna. Najprej se pregleda teren in se ugotovi, ali je možno postaviti betonsko, če ne potem se postavi plastično. Obe sta monolitni in narejeni iz enega kosa, je pa betonska nekoliko dlje časa trajajoča kot plastična, ki lahko sčasoma tudi spoka. Poznamo več vrst čistilnih naprav in vse so podobno učinkovite ter legalne za uporabo, zanje pa lahko dobite tudi državno ali občinsko subvencijo, nepovratna sredstva, ki bodo olajšala vaš vložek v to koristno napravo za okolje.

katero čistilno napravo izbrati

Katero čistilno napravo izbrati za vaše potrebe, vam lahko svetuje prodajalec, ko se nanj obrnete in mu poveste, kako velika je vaša stavba in koliko je uporabnikov v njej. Tako bo vedel, kako veliko čistilno napravo potrebujete. Ponavadi gre za dvo prekatne naprave, ki delujejo enako kot stare greznice ali biološke čistilne naprave, ki so naravne.

S to razliko, da so te sodobne naprave tako narejene, da ne prepuščajo več strupenih odpadnih voda v okolje, ampak se mulj usede v prvem prekatu na dno, kjer se ga potem pobere. Naprej steče dokaj čista voda, ki se še enkrat prefiltrira in je lahko potem povsem čista in nenevarna za okolje.

Katero čistilno napravo izbrati, ali naj bo to naravna ali električna? Dejansko obe delujeta enako, s tem da je električna avtomatska in pospešuje z vpihovanjem zraka razvoj bakterij ter mikroorganizmov in se vse hitreje odvije.

Katero čistilno napravo izbrati, če ste ekološko usmerjeni? Najbolje, da naravno napravo brez električne napeljave in mehanizma, ki deluje na naravnem principu. To boste morali imeti malo večjo ali jo večkrat prazniti, saj je enako učinkovita le, da se procesi dogajajo nekoliko počasneje. Te procese lahko pospešite z vnosom bakterij in alg za greznice in vaša naprava bo delovala enako kot električna.