Peleti so odlična rešitev za ogrevanje vašega doma

Ene najbolj priljubljenih kurjav v Sloveniji in po celotnem svetu so peleti. V današnjem času so precej razširjeni, na trgu lahko najdete veliko število ponudnikov in proizvajalcev tovrstnih peletov. Slednjih je največ v Nemčiji, saj peleti veljajo za poceni bio gorivo.

Peleti

Če se odločite za nakup, morate biti zelo pazljivi, saj je vsekakor priporočljivo preveriti kakovost peletov ter njihovo sestavo iz vsake vreče. Nekateri peleti vsebujejo veliko več vlage, kot drugi saj so sestavljeni iz različnih vrst lesa. Najbolj kvalitetni so peleti narejeni iz iglavcev, priporočljiv pa je tud les kakšne smreke. Ko boste preverjali kakovost peletov in sestavin imejte v glavi, da je najbolje, če so peleti izdelani samo iz lesa. Dva kilograma peletov iz smreke sta enaka litru korilnega olja, seveda če se ozremo po kurilni vrednosti. Cena je pri tem predvsem neprimerljiva, saj je kurilno olje bistveno dražje, enako pa je tudi z negativnim vplivom na okolje in naravo. Kupvanje poceni peletov vas lahko stane, saj niso kakovostni in bodo najverjetneje zgoreli hitreje, kot kvalitetnejši, kar pa tudi pomeni dodaten strošek.

Zaradi preveč visokih stroškov ogrevanja in elektrike se veliko več ljudi odloči, da zamenja stare ogrevalne naprave za tiste, ki kurijo na pelete. Čeprav tovrstna zamenjava stare in dotrajane peči predstavlja določen strošek, se vam bo denar dokaj hitro povrnil, ker ima kurjava na pelete nižje stroške ogrevanja. Lesni peleti so odličen način ogrevanja, njihova uporaba pa je čedalje bolj v porastu. Poleg vsega tega, da so zelo učinkoviti, lahko z pomočjo peletov pridobite največjo kurilno vrednost iz lesa, peči na pelete pa so veliko bolj čistejše in jih ni potrebno čistiti tako pogosto.

Podjetje Pleskar se prilagaja vsem vašim potrebam in željam, ki jih imate. V primeru, da potrebujete veliko količino peletov za ogrevanje industrijskih prostorov, ali pa če potrebujete nekaj paletov za vašo hišo, pa vam je podjetje Pleskar vedno na voljo.