Tepihi za avto so ključnega pomena za urejenost vašega avta

Si predstavljate, če v vašem avtu ne bi imeli tepihov za avto. Vsakič, ko bi v avto vstopili z umazanimi čevlji, bi morali peljati avto na globinsko čiščenje, ki je zelo drago. Če želite ohraniti čistost in urejenost vašega avta, tepihi za avto Gledring vam lahko veliko pomagajo. Tako boste tudi privarčevali, saj vam ne bo treba vsak mesec sesati avta v avtopralnici. Če so vaši tepihi za avto novi in kakovostni, jih lahko enostavno stresete ali zelo hitro posesate doma.

tepihi za avto

Zelo pomembno je, da so vaši tepihi za avto enostavni za vzdrževanje. Starejši tepihi za avto se zaradi obrabljenosti težko posesajo tudi, če imate zelo močen sesalnik. Umazanija se zavleče globoko v notranjost in se edino z roko lahko potegne ven. To se pa zelo pogosto dogaja kadar imate psa ali mačko v avtu. Zato tudi po notranjem čiščenju v avtopralnici, vaši tepihi ne bodo tako čisti kot si vi želite. Če imate hišnega ljubimca in so vaši tepihi za avto že prestari, sesanje teh lahko traja več kot pol ure.

Vsaka znamka avtomobila ima svoje tepihe za avto, ki se lahko zelo razlikujejo. Tako so tepihi za avto, ki jih dobite pri nakupu dražjih avtomobilov kot so BMW, Audi in Mercedes, veliko bolj enostavni za vzdrževanje kot recimo tepihi za avto Kie ali Forda. Če se vaši tepihi težko vzdržujejo, lahko tudi kupite originalne tepihe za avto za Audia ali Mercedesa. Vendar pri tem morate biti pozorni na dimenzije in obliko, saj ne ustrezajo vsi tepihi vsakemu avtu. Tepihi za avto pred zadnjimi sedeži so po navadi v obliki pravokotnika in jih po navadi lahko uporabite za vsak avto. Vendar se vam nakup originalnih tepihov narejenih za vaš avto bolj izplača, saj po navadi pokrijejo vsak kotiček.

Tepihi so lahko v različnih barvah in materialih. Po navadi so črne barve, vendar v nekaterih dražjih avtomobilih so pogosto tudi bež. Če želite vaš avto popolnoma zaščititi od umazanije, lahko kupite tekstilne tepihe za avto in čez te postavite še gumijaste.