Gostovanje spletnih strani mora biti zanesljivo in varno

Gostovanje spletnih strani je besedna zveza, ki ima vse pomembnejšo vlogo pri spodbujanju položaja podjetij v spletnem okolju. Zanesljivo gostovanje na domovanje.com zagotavlja varno in stabilno odločitev, ki vašemu podjetju zagotavlja prisotnost v digitalnem svetu.

 

 

Kaj je gostovanje spletnih strani?

Gre za gostovanje vaše spletne strani (to je vaše domene) na zunanjem strežniku, ki že ima zagotovljeno celodnevno nemoteno delovanje na spletu. Ti spletni strežniki se lahko nahajajo v Sloveniji, pogosto pa tudi izven nje. Ključno pri tem je, da vi kot nosilec neke domene, lastnega strežnika ne potrebujete, pač pa s svojo spletno stranjo gostujete drugje. Na ta način seveda privarčujete, saj so paketi spletnega gostovanja relativno poceni, običajno pa plačujete samo mesečne obroke. Pri tem od podjetja, ki spletno gostovanje nudi, pridobite vso potrebno podporo, znanje ter nemoteno delovanje. Ključno je tudi, da ta podjetja zagotovijo tudi varen dostop do vaših spletnih strani (običajno to potrjuje SSL certifikat vaše spletne strani), zaradi česar boste v očeh uporabnika ovrednoteni kot zaupanja vredno podjetje. Dodatno lahko ponudniki nudijo tudi zaščito pred drugimi ranljivostmi spletnega okolja ter nudijo zaščito pred vdori in napadi na vašo spleto stran, ki v sodobnem času predstavljajo eno glavnih nevarnosti za uporabnike. Prav ti hekerski napadi lahko, brez ustrezne zaščite, na vaši spletni strani povzročijo pravo zmedo ter težave, ki jih le stežka odpravite. Med drugim lahko izgubite tudi podatke podjetja ter uporabnikov vaše spletne strani.

Gostovanje spletnih strani se med ponudniki razlikuje, prav tako so različne cene spletnega gostovanja, ki so odvisne od potreb spletne strani vašega podjetja. Načeloma velja, da večja kot je potreba po shranjevalnem prostoru, števila spletnih strani, ki jih podjetje potrebuje, količini prometa na spletni strani, števila e-poštnih predalov ter same zmogljivosti paketa.  V času zakupa spletnega gostovanja lahko izbrano domeno vašega podjetja uporabljate samo vi, pri tem je ključno, da izberete tudi primerno ime domene (to naj bo kratko, jasno, unikatno ter naj povzema bistvo vašega podjetja).