Gumi tepihi zagotavljajo zaščito notranjosti vozila

V notranjosti avtomobila je potrebna določena zaščita pred mehanskimi poškodbami, mokroto in vlago, tovrstno zaščito pa nudijo gumi tepihi. Poznamo originalne tepihe, ki se navadno dokupijo ob nakupu novega avtomobila in tiste, ki se dokupijo naknadno. Slednji so na voljo od najrazličnejših proizvajalcev, zato se med seboj tudi razlikujejo. Vsak avto tepih pa je izdelan za točno določen model in znamko avta posebej, zato bodite pri nakupu pozorni na to. Prav tako so ti tepihi izdelani iz različnih materialov, zato pred nakupom premislite tudi o tem, katerega želite v svojem vozilu.

gumi tepihi

Avto tepihi so torej namenjeni zaščiti notranjosti vozila, povsem konkretno ščitijo pred mehanskimi poškodbami, mokroto in vlago. Sicer niso nujni za delovanje avtomobila, a zagotavljajo zaščito in tudi lažje čiščenje potniške kabine. Gumi tepihi se namestijo pred sedeže na tla, kamor potniki postavljajo noge, poznamo pa tudi tepihe za prtljažnike, ki ščitijo dno tega prostora. Brez avto tepihov bi se vsa umazanija s čevljev zadrževala v avtomobilu, kar bi bilo z vidika čiščenja oteženo. Gumi tepihi pa so snemljivi, torej jih odstranimo iz avta in očistimo, kar je manj naporno in dosti hitrejše. Prav tako so narejeni iz gume, ki ne vpija vode, zato je sušenje izjemno hitro. Po končanem čiščenju pa se enostavno namestijo nazaj. Na dno so avto tepihi pritrjeni s posebnimi protizdrsnimi čepi, ki onemogočajo premikanje tepiha pod nogami potnikov, a se kljub temu enostavno odstranijo iz avtomobila za potrebe čiščenja.

Gumi tepihi imajo z ustreznim vzdrževanjem zelo dolgo življenjsko dobo. Narejeni so na način, ki onemogoča gubanje ali zvijanje, saj imajo dvignjen rob in so utrjeni. Prav tako so narejeni iz vzdržljivih materialov, ki so obenem tudi neškodljiv in ne oddajajo neprijetnih vonjav. Ravno zato so gumi tepihi nepogrešljiv del notranje opreme avtomobilov, saj nudijo zaščito in so enostavni za vzdrževanje.