Ne čakajte na rtg – takoj do zobnega rentgena

Zobni rentgen (rtg) je nepogrešljiva fotografija v zobozdravstvu, saj omogoča konkreten vpogled v ustno votlino pacienta. Čeprav je rtg nenadomestjiv in specialistu omogoča natančno oceno stanja ustne votline, pa so čakalne dobe neskončno dolge, v tem času pa lahko nastane tudi nepopravljiva škoda. Na spletni strani https://www.doktor1a.com/zobni-rentgen/ kontaktirajte specialiste pri Doktor1A in si rezervirajte svoj termin za rtg.

Zobni rentgen (rtg) ima številne uporabne prednosti, saj omogoča pridobitev vseh potrebnih izvidov, ki so ključni za odločitev o endodontskem zdravljenju:

  • lokalni posnetek zob za diagnosticiranje kariesa
  • slikanje zobnih kron za diagnosticiranje skritega kariesa
  • telerentgen glave
  • 3D posnetek
  • panoramski posnetek ali ortopa, ki je najpogostejši rtg. Poda najbolj pregledno rentgensko sliko, saj poleg zob omogoči vidnost vseh ostalih struktur čeljusti. Je nepogrešljiv pri odkrivanju parodontitisa

Če je slikanje z rentgenom, zaradi sevanja, nekoč imelo negativen prizvok, pa je danes to popolnoma drugače. Doze zaradi rentgenskega slikanja se poskuša, z uporabo zaščit in le nekaj sekundnim slikanjem, čim bolj zmanjšati. Gre za varen način pridobitve izvidov, ki zobozdravniku močno olajša postavitev diagnoze.

rtg

Če bi vam nekoč zob izpulili, vam ga danes pozdravijo
Ravno zobni rentgen je tisti, ki vsako leto, zaradi omogočanja zanesljive diagnostike, reši na tisoče zob, ki bi jih včasih izpulili – pokaže namreč obsežnost težave, ki je nastala v ustni votlini pacienta. Z njegovo pomočjo se zobozdravnik odloči za nadaljnje endodontsko zdravljenje ali pa vas pošlje do naslednjega specialista (npr. oralni kirurg). Zdravljenje zoba tako ni več le površinsko, ampak je usmerjeno v odpravo težave od znotraj, od tam kjer dejansko prihaja – zobozdravnik bo izvedel nekakšno zobozdravstveno operacijo poškodovanega zoba (zob omrtviči, očisti zobne kanale in korenino, nato pa rano zaščiti z lepilnim cementom).
Stopite v akcijo za zdravje svojih zob! Kontaktirajte specialiste pri Doktor 1A in pridobite informacije, kje lahko opravite najkakovostnejše zobno rentgensko slikanje. Zagotovite si brezplačen zobozdravstveni posvet, na katerem se boste s specialistom pogovorili, kako rešiti vaš zob.