Kdaj je zamenjava upravnika res nujna

Zamenjava upravnika je v nekaterih primerih nujna, če ne dela z vašo nepremičnino kot dober gospodar. Včasih je zamenjava upravnika lahko nekoliko težavna, če ima stavba več lastnikov in se ne strinjajo vsi s tem. V primeru 100 % soglasja oziroma, da ste edini lastnik, pa je to zgolj administrativen postopek. Kako pa ugotovite, da nekaj ni v redu? Najprej lahko postane problem to, da drago plačujete storitve in energente in da poslovanje ni transparentno, potem pa lahko denar izgineva iz skupnega sklada ali pa, da je vaša nepremičnina v slabem stanju. Kar velja enko za okolico.

zamenjava upravnika

Zamenjava upravnika je nujna, ko ugotovite, da so drugi upravniki cenejši in da drugje plačujejo lastniki stavb cenejše storitve, zavarovanja in energente. To lahko ugotovite tako, da daste narediti primerjalni izračun drugemu upravniku in vedeli boste, kakšna je razlika. Če je očitna, potem ni dvoma, je zamenjava upravnika nujna in upravičena in to storite kar takoj.

Upravnik mora za stavbo dobro skrbeti. Dolžan je skrbeti za skupne prostore, hodnike, kleti, kolesarnico, kurilnico, sušilnico, fasado in streho ter dimnike in prezračevalne sisteme. Dolžan je seveda skrbeti za košnjo trave v okolici, za odvoz smeti, za grmovja in drevesa ter za vhode in za dvorišča ter parkirišča. Vse to je delo upravnika Hkrati mora voditi sestanek z lastniki stanovanj, če gre za več stanovanjsko stavbo, v kateri je več ljudi oziroma lastnikov stanovanja, ki vsi enakovredno odločajo o nepremičnini.

Na koncu se bo zamenjava upravnika res splačala, vendar morate izbrati previdno in dobro preštudirati ponudbo, ki vam jo bo pripravil. Sama zamenjava je hitra, naredi se primo predaja poslov in naslednji mesec že lahko novi upravnik vodi vašo stavbo. Opazili boste, da bo zacvetela in opazili boste, da vam bo ostajalo več denarja. Vaša stavba in vi si to zares zaslužite. Če vas je več lastnikov enostavno predlagajte s peticijo zamenjavo.